Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  نوشيدني گرم نوشيدني گرم

مجله دلتا

شير چاي ؛ نوشيدني مفيد يا مضر ؟

شير چاي يك نوشيدني مفيد يا مضر است؟ تركيب اين دو ماده چه بلايي بر سر ما مي‌آورد؟ با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد.

تا به حال شير چاي را امتحان كرده‌ايد؟ خيلي از افراد عادت دارند كه چاي را به همراه شير بنوشند البته بايد بگوييم كه مضرات اين نوشيدني بيشتر از فوايد آن است؛ نوشيدن يك فنجان شير چاي داغ يا حتي شير قهوه چه بلايي بر سر ما مي‌آورد؟ چرا اين نوشيدني خطرناك است؟ با مجله دلتا همراه باشيد.

 

شير چاي ؛ نوشيدني مفيد يا مضر ؟ 
حتما شما هم درباره خواص چاي و شير چيز‌هاي زيادي شنيده‌ايد؛ البته تركيب اين دو ماده با هم با وجود رنگ فوق العاده‌اش نمي‌تواند ارزش افزوده خاصي براي بدن داشته باشد؛ رسم قديمي نوشيدن شير چاي از انگلستان شروع شد و بعدها در هندوستان و در ميان ايراني‌ها هم جاي خود را پيدا كرد.

همانطور كه خوردن چاي سياه بلافاصله بعد از غذا در جذب آهن خلل ايجاد مي‌كند، مخلوط اين دو ماده هم مي‌تواند بسياري از مواد مغذي را نابود يا درصد تأثير گذاري آن‌ها را كمتر كند؛ اگر شما هم به خوردن اين نوشيدني عادت كرده‌ايد، بهتر است آن را كنار بگذاريد؛ در ادامه درباره فوايد و مضرات اين نوشيدني بيشتر صحبت خواهيم كرد.

 

خواص چاي 
چاي با انواع مختلفش يك نوشيدني اصيل ايراني است؛ فرقي نمي‌كند كه شما طرفدار خوردن چاي سبز، سفيد، ترش، ماچا، ماسالا يا چاي كوهي باشيد؛ اين نوشيدني پر خاصيت با كافئين فراوانش مي‌تواند خستگي شما را برطرف كند.

يك استكان چاي سياه باعث تعديل مزاج و تقويت اندام‌‌هاي بدن مي‌شود، اين نوشيدني با افزايش ترشح، عرق و ادرار به عنوان يك سم زداي طبيعي براي بدن عمل مي‌كند و مواد زائد را از بين مي‌برد.

از ديگر خواص اين نوشيدني مي‌توان به تسكين سردرد، تصفيه خون، بهبود رنگ چهره، پاكسازي معده و مغز، كاهش بوي بد دهان، افزايش نشاط و كمك به بهبود خواب اشاره كرد.

 

خواص شير 
تقريبا همه افراد از خواص شير و كلسيم فراوان آن اطلاع دارند. نوشيدن يك استكان شير تازه به صورت روزانه، سلامت استخوان‌ها را به خصوص در خانم‌هاي يائسه تضمين مي‌كند. همچنين شير سندرم قاعدگي خانم‌ها و دردهاي ناشي از آن را از بين مي‌برد. شير مثل گل گاو زبان يك آرام‌بخش قوي است، مصرف شير كم چرب يا پيروي از رژيم شير مي‌تواند شما را لاغر كند.

شير يك ماده ضروري براي داشتن ناخن‌ها، دندان‌ها و موهايي سالم است . ويتامين D اين نوشيدني باعث استحكام استخوان‌ها و دندان‌ها  مي‌شود و از ريزش مو جلوگيري مي‌كند.

پيشنهاد مطالعه: براي اطلاع بيشتر درباره چاي كوهي و خواص آن به مقاله ”  خواص چاي كوهي چيست؟” مراجعه كنيد.

 

شير چاي ( مخلوط مضر چاي و شير ) 
همانطور كه گفتيم، تركيب اين دو ماده نمي‌تواند به عنوان يك نوشيدني سالم محسوب شود البته برخي افراد براي تغيير طعم چاي و قهوه به آن كمي شير اضافه مي‌كنند كه البته اين مقدار كم نمي‌تواند خطرساز باشد، اگر اين دو نوشيدني را به ميزان مساوي تركيب كنيم، بسياري از مواد مغذي و ويتامين‌هاي آن از بين خواهد رفت؛ درواقع شما نه چاي و نه شير نوشيده‌ايد.

تركيب شير با چاي سبز  و سياه 
مخلوط چاي سبز يا سياه به همراه شير با درصد كمي آنتي اكسيدان مي‌تواند براي دهان و دندان مفيد واقع شود؛ بنابر تحقيق دانشمندان ممكن است با بيماري‌هايي مثل سرطان دهان هم مبارزه كند. درواقع وقتي شما مقدار كمي شير به چاي خود اضافه مي‌كنيد، ميزان كلسيم دريافتي آن را پايين مي‌آوريد اما تركيب اين مواد مي‌تواند باعث دريافت پروتئين و ويتامين B‌ شود.

پيشنهاد مطالعه: براي اطلاع بيشتر درباره بيماري‌هاي دهان و دندان مي‌توانيد به مقاله ” علائم سرطان دهان چيست؟” مراجعه كنيد.

 

عوارض و مضرات شيرچاي 
كاهش ميزان جذب كلسيم 
همانطور كه گفتيم، بهتر است به چاي و  قهوه خود شير داغ يا سرد اضافه نكنيد؛ پلي‌فنول‌هاي چاي مي‌توانند به آهن يا كلسيم موجود در بدن كه با خوردن مواد غذايي مختلف دريافت شده‌اند، بچسبند و باعث ايجاد اختلال در جذب آن‌ ها شوند. اضافه كردن شير به چاي داغ مي‌تواند حدود ۱۰ درصد از كلسيم دريافتي موجود در آن را كاهش دهد.

 مشكلات قلبي 
مصرف چاي كم رنگ به همراه نبات براي سلامتي قلب مفيد است؛ طبق مطالعات دانشمندان آلماني، اضافه ‌كردن شير به چاي اين خاصيت را از بين مي‌برد.

بر اساس نتايج اين بررسي، علت اين تفاوت وجود نوعي پروتئين‌ به نام “كازئين”‌ در شير است كه با چاي وارد واكنش مي‌شود و غلظت كاتشين- فلاوونوئيد موجود در چاي كه مسئول اثرات محافظتي آن در مقابل بيماري قلبي است، كاهش پيدا مي‌كند، اين تركيب اثر آنتي‌اكسيداني چاي و ضد سرطاني آن را هم از بين مي‌برد.

 

طرز تهيه معجون شير چاي خانگي 
اگر مي‌خواهيد اين تركيب مغذي را حتما امتحان كنيد، بهتر است ماده اصلي و نوشيدني پايه شما شير باشد و به اين تركيب و معجون جادويي مقدار كمي برگ چاي به همراه عسل و مواد مغذي ديگر اضافه كنيد.

مواد اوليه 
شير سه فنجان
شكر سه قاشق چايخوري سرخالي
عسل سه قاشق غذاخوري سرخالي
برگ بو سه عدد
هل يك و نيم قاشق چايخوري
چوب دارچين به ميزان لازم
چاي خشك يك قاشق غذاخوري سر پُر
طرز تهيه 
ابتدا شير را در ظرفي بريزيد و اجازه دهيد تا دو دقيقه بجوشد، سپس چاي خشك، هل، چوب دارچين، برگ بو، عسل و شكر را به آن اضافه كنيد. وقتي كه شير به همراه مواد حدود پنج دقيقه با حرارت كم جوشيد و به رنگ كرم شكلاتي در آمد، تركيب مغذي را از صافي رد كنيد؛ معجون خانگي شما آماده است؛ نوش جان!


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1398/10/30 ساعت: ۱۵ توسط:deltahealth :